20. číslo občasníku Petrské listy
Prosinec 2023 / XX. číslo

20. číslo občasníku Petrské listy

Ke stažení ve formátu PDF.

Stáhnout soubor


> Archív starších čísel <




Líbí se vám stránky spolku?

 Velmi se mi líbí
 Líbí
 Nelíbí
 Nehodnotím

Spolek přátel Petrské čtvrti je na Facebooku.

 

10.12.2015

Adventní zpívání na Petrském náměstí se vydařilo

 

Stejně jako Petrské náměstí a celá čtvrť v posledních letech pomalu, ale jistě prokoukávají, tak se i zdejší sousedská setkání mohou pochlubit stále vřelejším přijetím a vzrůstající návštěvností. Mohou za to bezpochyby jak pozornost radnice, tak i činorodost a zápal členů Spolku přátel Petrské čtvrti. A potvrdilo to i středeční adventní zpívání na Petrském náměstí.

„Musím pochválit Spolek přátel Petrské čtvrti, který je velmi aktivní a připravil i dnešní program. Navíc se zapojil i do akce Česko zpívá koledy,“ vyzdvihla radní pro školství a občanskou společnost Eva Špačková, která adventní zpívání osobně podpořila a navíc provázela i jeho programem.

A petrský spolek nezůstal „jen“ u programu, ale postaral se i o milé občerstvení, takže kromě teplých nápojů si mohli přítomní sousedé a návštěvníci, kteří postupně zaplnili celé náměstí, pochutnat třeba na skvělých vánočkách a cukroví od spolkových členek. K tomu jim také předsedkyně Spolku přátel Petrské čtvrti Linda Klečková rozdávala populární Petrské listy. Pro dárek v podobě krásné knihy o Petrské čtvrti si pak přišla vítězka čtenářské soutěže Petrských listů.

„Velké poděkování patří také těm, kteří se do programu aktivně zapojili – chlapeckému pěveckému sboru Bruncvík, Podřipskému žesťovému kvintetu, částečně tvořenému našimi městskými strážníky, Klarinetovému a saxofonovému orchestru ZUŠ U půjčovny a pěveckému sboru Základní umělecké školy Biskupská, ke kterému se v rámci akce ´Česko zpívá koledy´ přidalo celé Petrské náměstí a symbolicky i další náměstí po celé zemi,“ ocenila Eva Špačková a pozvala všechny sousedy na Kozí plácek mezi ulicemi Haštalskou, Kozí a Vězeňskou, kde se 16. prosince od 17 hodin uskuteční letošní poslední adventní zpívání.

http://www.praha1.cz/cps/odbory-a-oddeleni-62601.html